Ontdek wat er leeft op het domein

Toedienen medicatie

Toedienen medicatie

Wanneer uw kind koorts maakt, zal de begeleid(st)er en/of de verantwoordelijke uw toestemming vragen om een koortswerend middel toe te dienen. U heeft zelf de keuze tussen een middel van het kinderdagverblijf (Perdolan baby’s 100 mg of Perdolan kleuters 200mg) of een middel dat u zelf meegeeft met uw kind.

Met geneesmiddelen wordt er in de opvang voorzichtig omgegaan:

– Indien geneesmiddelen tijdens de opvanguren moeten toegediend worden hebben we een attest nodig van de dokter of apotheker voor de ziekte die het kind op dat moment doormaakt. Dit geeft zekerheid over de correcte toediening.

– Wij vragen een attest voor alle medicatie (ook voor homeopathische medicatie ).

MOGELIJKE VORMEN VAN HET ATTEST:

– Een attest van een apotheker kan een automatisch afgedrukt of een handgeschreven etiket zijn gekleefd op de verpakking van het voorgeschreven geneesmiddel.

– Het attest van een arts hoeft niet noodzakelijk een doktersvoorschrift te zijn, een notitie van een arts in het heen -en- weerschriftje is voldoende.

INHOUD VAN HET ATTEST:

– de naam van het kind

– de naam van de voorschrijver of apotheker

– de naam van het geneesmiddel

– de afleveringsdatum

– de dosering van het geneesmiddel

– de wijze van toediening, de einddatum of duur van de behandeling

Opgelet ! Wegens de intensieve tijds- en aandachtsinvestering van de begeleid(st)ers voor de kinderen wordt er  maximaal 1 keer per dag per kind aërosol toegediend.